Sarah Knox Taylor

Sarah_Knox_Taylor 16 jaar oud

Sarah Knox “Knoxie” Taylor Davis (6-3-1814 – 15-9-1835) was de 2e dochter van Zachary Taylor, de twaalfde president van de V.S. en ze was de eerste vrouw van latere president van de Confederatie, Jefferson Davis. Sarah stierf echter 3 maanden na haar huwelijk met Jefferson Davis aan malaria.

Zachary Taylor was kapitein in het Amerikaanse leger toen Sarah werd geboren in Fort Knox, waarnaar ze deels ook is vernoemd.

Zachary_Taylor Zachary Taylor (1784 – 1850)

Zachary Taylor diende van 1808 tot eind 1847 in het Amerikaanse leger waar hij uiteindelijk de rang van generaal-majoor zou bereiken. In 1848 deed Zachary Taylor mee aan de presidentsverkiezingen en werd verkozen tot de twaalfde president van de V.S. In 1810 trouwde Taylor met Margaret Mackall Smith “Peggy” Taylor.

Margaret_Taylor Margaret Mackall Smith (1788 – 1852)

Het paar kreeg 6 kinderen:
– Ann Mackall Taylor (1811–1875), trouwde met legerarts Robert C. Wood
Sarah Knox “Knoxie” Taylor (1814–1835), trouwde in 1835 met Jefferson Davis
– Octavia Pannell Taylor (1816–1820), stierf jong samen met haar zusje Margaret
– Margaret Smith Taylor (1819–1820), stierf als baby  aan een onbekend virus
– Mary Elizabeth “Betty” Taylor (1824–1909)
Richard Scott “Dick” Taylor (1826–1879), later generaal voor de Confederatie tijdens de Amerikaanse burgeroorlog

Richard_Taylor Richard Taylor (1826 – 1879)

Doordat haar vader militair officier was en ook opklom in de rangen, kreeg hij verschillende commando’s op verschillende locaties en zo groeide Sarah met name op in militaire faciliteiten. Haar opleiding werd hoofdzakelijk verzorgt door haar moeder.

Sarah leerde Jefferson Davis kennen toen ze 17 jaar oud was. Davis was toen net geslaagd als officier in West Point en aangesteld als plaatsvervanger van haar vader, toen al generaal, in Fort Crawford in Prairie du Chien, Winsconsin. Sarah en Jefferson leerden elkaar kennen ten tijde van de Black Hawk oorlog (mei 1832 tot augustus 1832). In 1833 werd Davis overgeplaatst naar St. Louis. Davis deed echter alle moeite om contact te blijven onderhouden met Sarah, de vrouw die hij wilde trouwen.

President-Jefferson-Davis Jefferson Davis (1808 – 1889)

Hoewel Zachary Taylor zeer te spreken was over de militaire vaardigheden van Jefferson Davis was hij tegen de romance met zijn dochter. Zijn oudste dochter was al getrouwd met een legerarts en zij probeerden 3 kinderen groot te brengen op vooruitgeschoven militaire post. Naast hun eigen ervaringen als militair gezin, wilde Taylor zijn tweede dochter voor zo’n toekomst behoeden.

Na gesprekken met zijn oudere broer, Jospeh Emory Davis, besloot Jefferon ontslag te nemen uit het Amerikaanse leger zodat hij Sarah ten huwelijk kon vragen.

josephemorydavis Jospeh Emory Davis (1784 – 1870)

Jefferson Davis kreeg vervolgens van zijn broer een stuk land dat bekend stond als de Brierfield plantage dat zich naast de plantage van zijn broer bevond, de Hurricane plantage. Jefferson en Sarah trouwden op 17 juni 1835.

Het paar was net 3 maanden getrouwd toen ze beiden malaria kregen tijdens een bezoek aan Davis’ zus, Anna Davis Smith, in St. Francisville, Louisiana. Sarah overleefde de ziekte niet, maar ook Jefferson was bijna overleden. Sarah werd vervolgens begraven in een familiegraf van de familie Davis op de voormalige Locust Grove plantage.

Het overlijden van Sarah verscheurde Jefferson Davis’ hart, net als dat van haar ouders. De Taylors verweten Davis dat hij beter had moeten weten dan zijn jonge vrouw naar St. Francisville te brengen tijdens het “koorts-seizoen”. Pas in 1845 wisten Zachary Taylor en Jefferson Davis het weer wat bij te leggen.

Jefferson Davis keerde, na zijn herstel, in 1836 terug naar zijn plantage en stortte zich eerst op het verbouwen van katoen. In 1845 zou hij opnieuw trouwen met Varina Banks Howell met wie hij 6 kinderen kreeg. Varina werd later de First Lady of the Confederacy toen haar man werd verkozen tot president van de Confederatie.

Na hun huwelijk, op 26-2-1845, drong Davis er bij Varina op aan dat ze tijdens hun huwelijksreis ook het graf van zijn eerste vrouw, Sarah, zouden bezoeken.

Tijdens de Mexicaans-Amerikaanse oorlog (1846-1848) diende Jefferson Davis als kolonel onder Zachary Taylor tijdens de Slag bij Buena Vista.

 

Dit bericht werd geplaatst in 03 - maart, 09 - september, Confedarete - niet Generaal, Leiders, Leiders, niet-militairen, niet-militairen. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie